Meteen naar de inhoud

Elke aios heeft unieke talenten. Deze komen alleen niet altijd volledig tot zijn recht, bijvoorbeeld door een verstoorde werk-privébalans of onvoldoende begeleiding vanuit de opleidingsgroep. Veel vaker heeft het echter te maken met eigen overtuigingen, normen en waarden die zijn meegegeven vanuit de opvoeding. Deze bepalen in grote mate hoe er wordt gecommuniceerd, gehandeld en welke keuzes worden gemaakt.

Reflecteren is een krachtig hulpmiddel om blinde vlekken te leren zien. Als je inzicht hebt in je eigen patronen, kun je besluiten om andere keuzes te maken. En daarmee is reflecteren een belangrijk onderdeel van het leer- en groeiproces van een aios. Maar hoe doe je dat? Welke vragen moet je als opleider stellen om een aios aan te zetten tot diepgaande reflectie? En hoe zorg je dat reflecteren meer wordt dan ‘tips’ en ‘tops’ benoemen?

Ervaar de kracht van reflectie in deze workshop bedoeld voor aios en opleiders.

Deze workshop wordt gegeven tijdens het “MMV-congres 2022: De kunst van het opleiden“. Deze workshop kan los geboekt worden. Neem contact op voor meer informatie.