Ga naar de inhoud

“Bekijk het eens van een andere kant”

Problemen met een collega, een klacht van een patiënt, niet weten hoe je een project aanpakt, twijfels over een keuze die je moet maken. Zo maar wat voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. In het drukke bestaan van zorgprofessionals is er niet altijd tijd om stil te staan bij zaken die je zou willen veranderen. Intervisie kan dan een krachtig hulpmiddel zijn.

Iedereen kijkt door zijn of haar eigen bril naar de wereld. Jouw waarheid is lang niet altijd de enige waarheid. Bij intervisie gebruik je inzichten van anderen om jouw eigen blik te verbreden. De leden uit je intervisiegroep helpen je om je eigen blinde vlekken te zien. Om een probleem eens van een andere kant te bekijken. Tijdens intervisie krijg je inzicht in jezelf, waardoor de beste oplossing voor jou zichtbaar wordt.

Als intervisiecoach begeleid ik de groep in het stellen van verdiepende vragen waar nodig. Door “liefdevol te confronteren” lukt het om bespreekbaar te maken wat gevoelig ligt en wat iemand liever uit de weg gaat.

  • Een intervisiegroep bestaat uit 6-8 vaste deelnemers. Bij het samenstellen van de groep wordt rekening gehouden met de achtergrond, ervaring en werklocatie van de deelnemer. Als deelnemer wordt van je verwacht dat je elke keer een casus inbrengt. En verder een actieve, open en nieuwsgierige houding.
  • Een intervisiebijeenkomst duurt 3 uur. Tijdens elke bijeenkomst worden twee casussen behandeld. Daarnaast is er ruimte voor theorie en verdiepende opdrachten. Intervisie vindt 4-5x per jaar plaats. Inschrijving is voor minimaal een jaar, daarna kan besloten worden om al dan niet door te gaan. De locatie en data wordt in onderling overleg vastgesteld.
  • Bestaande groepen kunnen zich aanmelden. Ook is het mogelijk om jezelf als individu aan te melden. Ik ga dan op zoek naar een passende groep .
  • Geaccrediteerd per bijeenkomst door KNMP (2 punten) en NVZA (3 punten).
  • Kosten: €150,- ex BTW (per bijeenkomst)

Wil je meer informatie over intervisie of jezelf direct aanmelden? Vul onderstaand formulier in en ik neem contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.