Ga naar de inhoud

“Een groep mensen samen, maakt nog geen team”

Als zorgprofessional werk je samen met veel verschillende mensen. Met de ene groep gaat het als vanzelf, je hebt aan een half woord genoeg. Iedereen kent en neemt zijn verantwoordelijkheden. De sfeer is gezellig, doelen worden behaald. En bij een (kleine) wijziging in de groep, kan het ineens precies tegenovergesteld zijn. De communicatie verloopt stroef, er worden geen besluiten genomen, mensen komen afspraken niet na, het voelt onveilig.

Wat maakt dat de ene groep mensen werkt als topteam en de andere groep elkaar lijkt te willen saboteren? Verschil in persoonlijke overtuigingen, normen en waarden ligt hier vaak aan ten grondslag. Tijdens een coachtraject gaan we op zoek naar de dynamieken in het team. Van daaruit kunnen vraagstukken over samenwerken, communicatie en beleid worden opgepakt.

Als coach ben ik “meervoudig partijdig”. Ik zorg voor een veilig setting waarin iedereen zich kan uiten en alle meningen gehoord worden.

Heb je interesse in coaching of wil je meer informatie? Vul onderstaand formulier in of neem contact met me op. Ik bespreek graag de mogelijkheden met je.