Ga naar de inhoud
Home » Reflecties » โ€œ๐—œ๐—ธ ๐˜„๐—ถ๐—น ๐˜ƒ๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐˜‚๐—ถ๐˜ ๐—ธ๐˜‚๐—ป๐—ป๐—ฒ๐—ป ๐—ฑ๐—ฎ๐—ป๐˜€๐—ฒ๐—ปโ€

โ€œ๐—œ๐—ธ ๐˜„๐—ถ๐—น ๐˜ƒ๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐˜‚๐—ถ๐˜ ๐—ธ๐˜‚๐—ป๐—ป๐—ฒ๐—ป ๐—ฑ๐—ฎ๐—ป๐˜€๐—ฒ๐—ปโ€

Tijdens mijn opleiding voor systemisch werk deden we een oefening waarbij je je verlangen moest uitspreken. Veel van je verlangens liggen opgeslagen in je onderbewuste. Als je niet teveel nadenkt komt er vaak iets naar boven, waarvan je niet wist dat het je bezighield. Bij mij was dat:

โ€œ๐—œ๐—ธ ๐˜„๐—ถ๐—น ๐˜ƒ๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐˜‚๐—ถ๐˜ ๐—ธ๐˜‚๐—ป๐—ป๐—ฒ๐—ป ๐—ฑ๐—ฎ๐—ป๐˜€๐—ฒ๐—ปโ€

Dansen staat voor mij symbool voor hoe ik relaties met mensen aanga. ๐—ฉ๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐˜‚๐—ถ๐˜ ๐—ฑ๐—ฎ๐—ป๐˜€๐—ฒ๐—ป in een relatie betekent voor mij dat je in verbinding bent met de ander, dat je aanvoelt wat de ander beweegt, dat je soms mee beweegt en op een andere momenten juist niet, dat onverwachte bewegingen de interactie interessant maken.

Dansen staat voor mij ook symbool voor hoe ik wil werken. ๐—ฉ๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐˜‚๐—ถ๐˜ ๐—ฑ๐—ฎ๐—ป๐˜€๐—ฒ๐—ป in mijn werk betekent afwisseling, creativiteit, bewegen in een flow.

Zowel in mijn werk als in contact met mensen voel ik dat ik op het moment ๐˜ƒ๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐˜‚๐—ถ๐˜ ๐—ฑ๐—ฎ๐—ป๐˜€. Ik begreep in eerste instantie dan ook niet zo goed waarom ik dit verlangen had uitgesproken. Tot afgelopen zaterdag.

Ik dans al sinds ik 5 jaar oud ben. Eerst klassiek ballet, later beat ballet, jazz ballet, acrobatisch rock โ€˜n roll. Sinds ik in Breda woon is het moderne dans bij Dansnest. De afgelopen 3 maanden had ik een ontsteking in mijn schouder, dansen lukte niet. Tot afgelopen zaterdag.

Voor het eerst sinds maanden kon ik weer ๐˜ƒ๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐˜‚๐—ถ๐˜ ๐—ฑ๐—ฎ๐—ป๐˜€๐—ฒ๐—ป. Wat heerlijk! Was de pijn in mijn schouder weg? Nee zeker niet. Maar door het uitspreken van mijn verlangen, voelde ik weer hoe belangrijk dans voor mij is. Daardoor was de pijn blijkbaar beter te verdragen.

Welk onuitgesproken verlangen heb jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *