Ga naar de inhoud
Home » Reflecties » ๐—ฃ๐—ฎ๐˜๐—ฟ๐—ผ๐—ป๐—ฒ๐—ป ๐—ฑ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ๐—ฏ๐—ฟ๐—ฒ๐—ธ๐—ฒ๐—ป

๐—ฃ๐—ฎ๐˜๐—ฟ๐—ผ๐—ป๐—ฒ๐—ป ๐—ฑ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ๐—ฏ๐—ฟ๐—ฒ๐—ธ๐—ฒ๐—ป

โ€œDe hele dag door vragen mensen dingen aan mij. Ik kom niet toe aan mijn eigen werk. Hoe kan ik mijn grenzen beter bewaken?โ€

Met deze vraag komt een arts-assistent bij mij. We onderzoeken de vraag, herkennen patronen, bedenken samen alternatief gedrag. Twee weken later zie ik de arts-assistent weer. Vol trots vertelt hij over situaties waar hij het anders heeft aangepakt, grenzen heeft gesteld, voor zichzelf heeft gekozen. Dan gaat zijn sein: โ€œSorry, deze moet ik even opnemen.โ€

๐—ฃ๐—ฎ๐˜๐—ฟ๐—ผ๐—ป๐—ฒ๐—ป ๐—ฑ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ๐—ฏ๐—ฟ๐—ฒ๐—ธ๐—ฒ๐—ป is niet zo makkelijkโ€ฆ.

Gisteren werd ik zelf gecoacht. Ik bracht in dat ik de neiging heb om mijzelf te saboteren. Als iets goed gaat, verzin ik altijd wel een reden waarom het niet goed genoeg is. Vaak ga ik dan harder lopen, met betere resultaten tot gevolg. Maar als het om persoonlijke successen gaat, ren ik weg, dan maar niet.

โ€˜s Avonds had ik danstraining en ineens viel een kwartje. Ik kan fysiek niet meer wat ik kon toen ik 18 was. De les die ik volg is fysiek eigenlijk te zwaar en dus stop ik als het te moeilijk wordt. Vaak zit ik een deel van de les aan de kant. ๐— ๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ ๐˜„๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ๐—ผ๐—บ ๐—ฒ๐—ถ๐—ด๐—ฒ๐—ป๐—น๐—ถ๐—ท๐—ธ? Dansen gaat over de energie voelen stromen door je lichaam, over je gevoel volgen, over verbinding met andere mensen. ๐——๐—ฎ๐—ป๐˜€๐—ฒ๐—ป ๐—ธ๐—ฎ๐—ป ๐—ฎ๐—น๐˜๐—ถ๐—ท๐—ฑ!

Benieuwd naar je eigen ๐—ฝ๐—ฎ๐˜๐—ฟ๐—ผ๐—ป๐—ฒ๐—ป en hoe je die kunt ๐—ฑ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ๐—ฏ๐—ฟ๐—ฒ๐—ธ๐—ฒ๐—ป?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *