Ga naar de inhoud

Reinier van Hest
Ziekenhuisapotheker / opleider AmsterdamUMC

“Mijn collega-ziekenhuisapotheker en opleider Marjolijn Duisenberg heb ik leren kennen als een betrokken en enthousiaste collega. Niet zoals de meeste betrokken en enthousiaste collega’s, want die zijn er veel, maar juist een collega die vanuit een ontspannen en warme uitstraling oprechte aandacht geeft. Eentje die goed en compassievol kan luisteren, blijkend uit de verfrissende inzichten en reflecties die ze je kan voorhouden. Iemand die je op een hele prettige manier helpt om verder te komen, zonder overheersend te zijn. Een collega, kortom, waar je echt wat aan hebt!”

Prof dr. David Burger
Ziekenhuisapotheker / klinisch farmacoloog RadboudUMC

Ik heb vele jaren met heel veel plezier samen met Marjolijn AIOS mogen opleiden, zij vanuit haar rol als opleider in Tilburg, ik vanuit het RadboudUMC in Nijmegen. Marjolijn heeft altijd het belang van de AIOS voor ogen gehad, maar is ook niet bang om zich uit te spreken als dat nodig is. Voor haar stond de ontwikkeling van de AIOS bovenaan, ook al was dat soms nadelig voor de organisatie. Als collega-opleiders hadden we ook vaak informeel contact, omdat naar mijn gevoel Marjolijn ook altijd op zoek was naar feedback als opleider, dus ook steeds bezig om zichzelf kritisch te beschouwen en waar mogelijk verder te groeien.

Barbara Maat
Ziekenhuisapotheker ETZ Tilburg

Marjolijn staat voor nieuwe ideeën, originaliteit, ze denkt een stap verder, ze denkt in beelden en maakt daarmee dingen zichtbaar voor anderen, die zij zelf niet zagen.

Diverse AIOS
Opgeleid in ETZ Tilburg

“Marjolijn heeft zich 15 jaar met hart en ziel ingezet voor de opleiding. Het belang van de AIOS staat altijd vóór het organisatiebelang. Ze heeft oog voor jou als mens en je voelt je als AIOS altijd gehoord. Marjolijn maakt zich hard voor de individuele ontwikkeling van de AIOS. Ze coacht je tot de ziekenhuisapotheker die jij wilt zijn.”

Coachee
Verpleegkundige

Ik wil je nog bedanken voor het coachgesprek daarstraks. Je hielp me inzicht te krijgen in hoe dichtbij de sleutel naar meer authenticiteit ligt. Je straalde rust uit wat me een veilig gevoel gaf. Dat hielp me om me echt in de oefening te storten.

Deelnemer intervisiegroep
Apotheker

“Marjolijn is altijd nieuwsgierig naar de vraag achter de vraag en luistert goed naar wat er gezegd wordt. Ze let heel erg op lichaamstaal/lichaamshouding waardoor ze bepaalde emoties snel(ler) herkent.”

Coachee
Verpleegkundige

“Recent ervaarde ik dat er (ruim) over mijn grenzen is gegaan. Ik herkende de lichamelijke signalen die we in de coaching hadden besproken. Ik ben in gesprek gegaan en aangegeven wat me dwars zit, wat ik nodig heb en waar ik in kan meebewegen. De coaching heeft me vooral bewustwording gegeven van de signalen die mijn lichaam geeft. Mijn lichaam geeft dit niet voor niets. Het is goed om hiernaar te luisteren.”

Coachee
Arts-assistent

“Ik vond met name de oefeningen tussen de coaching door erg leerzaam. Het zijn vaak kleine oefeningen die je makkelijk in je dagelijks leven kan toepassen.”

Coachee
Leidinggevende zorg

“Ik heb het traject in eerste instantie als pittig ervaren. Ik ben het traject open in gegaan en wist niet wat ik kon verwachten, maar ik ben heel blij en verrast met wat het traject mij gebracht heeft. Ik heb Marjolijn als een prettige gesprekspartner ervaren. Ze gaat open en zonder te oordelen gesprekken aan, daardoor voelde ik mij erg op mijn gemak en vrij om mij kwetsbaar op te stellen.”