Ga naar de inhoud
Home » Reflecties » โ€œ๐‘พ๐’‚๐’• ๐’ƒ๐’†๐’•๐’†๐’Œ๐’†๐’๐’• ๐’—๐’“๐’Š๐’‹๐’‰๐’†๐’Š๐’… ๐’—๐’๐’๐’“ ๐’‹๐’๐’–?โ€

โ€œ๐‘พ๐’‚๐’• ๐’ƒ๐’†๐’•๐’†๐’Œ๐’†๐’๐’• ๐’—๐’“๐’Š๐’‹๐’‰๐’†๐’Š๐’… ๐’—๐’๐’๐’“ ๐’‹๐’๐’–?โ€

Woensdagmiddag, ik loop verdwaasd op het stationsplein van Rotterdam CS op zoek naar een OV-fiets.

Opeens word ik aangesproken door een vriendelijke man: โ€œ๐‘พ๐’‚๐’• ๐’ƒ๐’†๐’•๐’†๐’Œ๐’†๐’๐’• ๐’—๐’“๐’Š๐’‹๐’‰๐’†๐’Š๐’… ๐’—๐’๐’๐’“ ๐’‹๐’๐’–?โ€

Wat volgt is een mooi gesprek, over jezelf kunnen zijn, kunnen gaan en staan waar je wilt, over mensen accepteren zoals ze zijn. Hij laat mij een kaart van de wereld zien. Donkerblauwe gebieden waar mensen volledig zichzelf mogen zijn. Donkerrode gebieden waar je jezelf zijn soms met de doodstraf moet bekopen. Ik krijg koude rillingen als ik de betekenis echt tot me laat doordringen.

Dus ik word donateur. โ€œBedankt voor het mooie gesprek Mitchel, laten we samen de wereld wat blauwer maken ๐Ÿ’™!โ€

De vraag โ€œ๐‘พ๐’‚๐’• ๐’ƒ๐’†๐’•๐’†๐’Œ๐’†๐’๐’• ๐’—๐’“๐’Š๐’‹๐’‰๐’†๐’Š๐’… ๐’—๐’๐’๐’“ ๐’‹๐’๐’–?โ€ laat me echter niet los. Het heeft me echt geraakt. Misschien wel omdat ik in mijn werk merk dat er maar weinig mensen echt vrij zijn. Mensen doen niet altijd wat ze willen en waar ze van dromen vanwege overtuigingen, oordelen, (onuitgesproken) verwachtingen, angsten, onzekerheid en onwetendheid.

Bijdragen aan vrijheid op wereldschaal doe ik door maandelijkse giften. Bijdragen aan vrijheid in de keuzes die je maakt, doe ik in direct contact met jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *