Ga naar de inhoud
Home » Reflecties » 𝗧𝗵𝗲 𝗚𝗼𝗱 🎤

𝗧𝗵𝗲 𝗚𝗼𝗱 🎤

Een paar weken terug was ik in Londen voor een congres. Ik ben toen oa een hele dag naar het National Theatre geweest. Het thema van die dag was 𝙬𝙝𝙖𝙩 𝙥𝙚𝙧𝙛𝙤𝙧𝙢𝙖𝙣𝙘𝙚 𝙘𝙖𝙣 𝙩𝙚𝙖𝙘𝙝 𝙪𝙨 𝙖𝙗𝙤𝙪𝙩 𝙢𝙚𝙙𝙞𝙘𝙞𝙣𝙚.

Mijn voorliefde voor theater en mijn intrinsieke motivatie om de zorg te verbeteren, kwamen hier samen. Wat een fantastisch inspirerende dag!

De dag begon met een rondleiding door het theater. Over alles was nagedacht en alles had een functie. Van de betonnen muren van het gebouw tot de positie van de stoelen in de zaal.

Het jargon dat gebruikt werd, vond ik ook erg interessant. Zo werd ik getriggerd door de term 𝘁𝗵𝗲 𝗚𝗼𝗱 𝗺𝗶𝗰.

The God Mic is de microfoon van de stagemanager. De stagemanager is degene die alles in de gaten houdt. Hij zorgt dat iedereen op tijd op komt, neemt de beslissingen als er iets misgaat, regelt dat alles soepel verloopt. Om dit te kunnen, heeft de stagemanager een microfoon die overal hoorbaar is. In de kleedkamers, technische ruimtes, op het toneel, overal. En iedereen weet, als er geluid komt uit Gods mic, 𝙮𝙤𝙪 𝙗𝙚𝙩𝙩𝙚𝙧 𝙡𝙞𝙨𝙩𝙚𝙣!

Ik fantaseerde. Hoe mooi zou het zijn als we een 𝗚𝗼𝗱 🎤 in de zorg zouden hebben. Wat denk jij?

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *